Loading
View RSS Feed

shubhangi das

ILP PAT TEST on DBMS

Rating: 2 votes, 5.00 average.
1. The DBMS acts as an interface between what two components of an enterprise-class database system?

A.Database application and the database
B.Data and the database

C.The user and the database application
D.Database application and SQL
Ans:- A

2. SQL stands for ________ .
A.Structured Query Language
B.Sequential Query Language
C.Structured Question Language
D.Sequential Question Language
Ans:-A

3. Because it contains a description of its own structure, a database is considered to be _______ .
A.Described
B.metadata compatible
C.self-describing
D.an application program.
Ans:-C

4. You can add a row using SQL in a database with which of the following?
A.ADD
B.CREATE
C.INSERT
D.MAKE
Ans:- C

5. The wildcard in a SELECT statement is which of the following?
A.%
B.&
C.∗
D.#
Ans:- C

6. The command to eliminate a row from a table is:
A.REMOVE FROM CUSTOMER
B.DROP FROM CUSTOMER
C.DELETE FROM CUSTOMER
D.UPDATE FROM CUSTOMER
Ans:- C

7. The SQL WHERE clause:
A.limits the column data that are returned.
B.limits the row data are returned.
C.Both A and B are correct.
D.Neither A nor B are correct.
Ans:- B

8. Which of the following is the original purpose of SQL?

A.To specify the syntax and semantics of SQL data definition language
B.To specify the syntax and semantics of SQL manipulation language
C.To define the data structures
D.All of the above.
Ans:-D

9. The wildcard in a WHERE clause is useful when?

A.An exact match is necessary in a SELECT statement.
B.An exact match is not possible in a SELECT statement.
C.An exact match is necessary in a CREATE statement.
D.An exact match is not possible in a CREATE statement.
Ans:- B

10. A view is which of the following?

A.A virtual table that can be accessed via SQL commands
B.A virtual table that cannot be accessed via SQL commands
C.A base table that can be accessed via SQL commands
D.A base table that cannot be accessed via SQL commands
Ans:- A



11. The command to eliminate a table from a database is:

A.
REMOVE TABLE
CUSTOMER;

B.
DROP TABLE CUSTOMER;

C.
DELETE TABLE CUSTOMER;

D.
UPDATE TABLE
CUSTOMER;
Ans:-B

12. ON UPDATE CASCADE ensures which of the following?

A.

Normalization

B.

Data Integrity

C. Materialized Views

D.

All of the above.
Ans:-B

13. SQL data definition commands make up a(n) ________ .

A.

DDL

B.

DML

C.

HTML D.

XML
Ans:-A

14. The SQL keyword(s) ________ is used with wildcards.

A.

LIKE only

B.

IN only

C.

NOT IN only

D.

IN and NOT IN
Ans:-A

15. Which of the following is the correct order of keywords for SQL SELECT statements?

A.

SELECT, FROM, WHERE

B.

FROM, WHERE, SELECT

C. WHERE, FROM,SELECT

D.

SELECT,WHERE,FROM
Ans:-A

16. A subquery in an SQL SELECT statement is enclosed in:

A.

braces — {…}.

B.

CAPITAL LETTERS.

C.

parenthesis — (…)
.

D.

brackets — [...].
Ans:-C

17. The result of a SQL SELECT statement is a(n) ________ .

A.

report
B.

form

C.

file
D.

table
Ans:- D

18. Which one is not the command of DDL?

A. create

B. alter

C. delete

D. drop
Ans:- C

19. Grant & Revoke are the commands ___________.

A. DDL

B. DML

C. DCL

D. TCL
Ans:- C

20. Commands of TCL are ?

A. COMMIT &
ROLLBACK

B. DROP &
TRUNCATE

C. UPDATE &
DELETE

D. NONE OF THESE
Ans:-A

21. Which of the following are the five built-in functions provided by SQL?

A.

COUNT, SUM, AVG, MAX,
MIN

B.

SUM, AVG, MIN, MAX,
MULT

C.

SUM, AVG, MULT, DIV,
MIN

D.

SUM, AVG, MIN, MAX,
NAME
Ans:- A

Submit "ILP PAT TEST on DBMS" to Digg Submit "ILP PAT TEST on DBMS" to del.icio.us Submit "ILP PAT TEST on DBMS" to StumbleUpon Submit "ILP PAT TEST on DBMS" to Google

Comments

  1. angad's Avatar
    do check this for documents ,materials and process of joining.
    ONE CLICK : TCS PRE ILP ASPIRE Materials,documents and post ILP stuffs for all groups.

    http://techforum4u.com/entry.php/124...for-all-groups.
  2. nandhuraja's Avatar
    thanks a lot
  3. vidyakkk's Avatar
    if i ask u choose a stream of your choice which stream would u choose after PAT test?? m asking in terms of difficulty level nd further opportunities .. and which r the streams available at ahemdabad ilp.. i was bit worried about fasttrack ilp training.. which streams schedule is more hectic as compared to others..??pls do help me...



Disclaimer: Users of techforum4u.com are responsible for ensuring that any material they post (article, blog posts, images or other mulitimedia content) does not violate or infringe upon the copyright, patent, trademark, or any personal or proprietary rights of any third party, and is posted with the permission of the owner of such rights.Anyone who violates these rules may have their access privileges removed without warning.